Energie en duurzaamheid
Over ons
Energie en duurzaamheid

Hallo, ik ben Mustafa en sinds enige tijd schrijf ik regelmatig in mijn blog over energie en duurzaamheid. Er bestaat een steeds grotere behoefte aan energie op de wereld en het is zeer interessant deze ontwikkeling op de voet te volgen. Wij verbruiken ook heel erg veel energie wat echter hoogstwaarschijnlijk niet nodig zou zijn geweest. Als wij er van tevoren goed over na zouden hebben gedacht, zouden we het misschien wel anders hebben gedaan. Immers, de duurzaamheid van onze aarde is hiermee in gevaar gekomen. Wij moeten nu extra goed opletten dat wij de beschikbare energie op een verantwoorde en duurzame wijze benutten. Lees snel verder!

Categorieën
Archief
Recente artikelen

Energie en duurzaamheid

Gebruik van zonnenpanelen

Gina Nguyen

Van de vaste uitgaven die we maandelijks hebben, zijn de energiekosten wel het grootst. Daarom wordt er alles aan gedaan om het energieverbruik terug te dringen. In een woonhuis wordt eerst gekeken hoe we zo weinig mogelijk energie kunnen verbruiken. Dat kan bijvoorbeeld door het goed isoleren van het huis. Wanneer u daar dan alles aan gedaan heeft, kunt u de verbruikskosten ook nog lager maken door een goede energieleverancier te kiezen. De kosten die we voor het gas en eventueel olie betalen worden steeds hoger. Ook zullen de fossiele brandstoffen opraken. Daarom wordt er tegenwoordig veel alternatieve energie gebruikt om een huis te verwarmen. Daarvoor wordt wind- en zonne-energie gebruikt. Er worden tegenwoordig veel windmolenparken gebouwd die energie opwekken voor huishoudens. Ook zonnepanelen parken zijn in opkomst.


Zonnepanelen

Er worden tegenwoordig op de huizen veel zonnepanelen aangebracht. Een zonnepaneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. De vorm van energie die op deze manier wordt opgevangen noemen we duurzame energie. Duurzame energie is energie waarover de mens onbeperkt kan beschikken. Door het gebruik van de duurzame en schone energie zal het leefmilieu niet nadelig worden beïnvloed. Naast de zonne-energie, windenergie wordt tegenwoordig ook gebruik gemaakt van aardwarmte.


Werking

Zonnecellen worden van silicium gemaakt. Het silicium bestaat uit twee lagen. Wanneer er nu licht op komt zal er tussen de twee lagen een elektrische stroom gaan lopen. Er zijn ook andere manieren waarmee dit bereikt kan worden bijvoorbeeld door het gebruik van andere materialen. De meeste zonnepanelen worden via een omvormer aan het net gekoppeld. Wanneer er elektriciteit wordt opgewekt, die niet wordt gebruikt, zal dit naar het net worden teruggevoerd. Als dat gebeurt zal de energiemeter achteruitlopen. U krijgt dus in principe geld terug van de energie die u aan het net levert. Er zijn ook slimme elektriciteitsmeters die niet teruglopen maar een aparte teller hebben. Deze dient dan voor de zelf geproduceerde kwh's. De aan het net geleverde kwh's worden dan verrekend met de verbruikte kwh's. 


Zonnepanelen bedrijven

Wanneer u van plan bent om zonnepanelen te plaatsen, kunt u daarvoor verschillende zonnepanelen bedrijven uitnodigen. U kunt aangeven wat u wilt hebben en dan kunnen ze een offerte voor u maken. Wanneer u de offertes bekijkt, zitten er tussen de zonnepanelen bedrijven toch nog behoorlijke verschillen. U kunt dan met het bedrijf in zee gaan waarbij u het beste gevoel heeft. Ze komen, als u akkoord bent gegaan, alles aanleggen en zullen u precies uitleggen hoe alles werkt. U zal blij zijn dat u op zonne-energie bent overgestapt. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Kijk voor een deskundig bedrijf in zonnepanelen bij De Solar Store


Delen