Energie en duurzaamheid
Over ons
Energie en duurzaamheid

Hallo, ik ben Mustafa en sinds enige tijd schrijf ik regelmatig in mijn blog over energie en duurzaamheid. Er bestaat een steeds grotere behoefte aan energie op de wereld en het is zeer interessant deze ontwikkeling op de voet te volgen. Wij verbruiken ook heel erg veel energie wat echter hoogstwaarschijnlijk niet nodig zou zijn geweest. Als wij er van tevoren goed over na zouden hebben gedacht, zouden we het misschien wel anders hebben gedaan. Immers, de duurzaamheid van onze aarde is hiermee in gevaar gekomen. Wij moeten nu extra goed opletten dat wij de beschikbare energie op een verantwoorde en duurzame wijze benutten. Lees snel verder!

Categorieën
Archief
Recente artikelen

Energie en duurzaamheid

Propaantank huren!

Gina Nguyen

Soorten gas

De gasmarkt biedt twee leveringsmogelijkheden. De eerste wordt gemaakt met behulp van drie soorten gassen: propaan, butaan en vloeibaar petroleumgas (LPG), een van de twee. Allemaal, zoals benzine en diesel, zijn het bijproducten van aardolie.

LPG wordt door distributeurs geleverd in tanks van 02 tot 90 kilo of in bulk, met Propaantank huren per tankwagen. Propaan en butaan worden commercieel gedistribueerd in bulk en ook voor industrieel gebruik.

De andere mogelijkheid van levering maakt gebruik van aardgas (NG), dat wordt gewonnen in mijnen en gedistribueerd via een netwerk van pijpleidingen die verbonden zijn met de verbruikers.

Propaantank huren

Gassysteem in de condominiums

Om veiligheidsredenen is het aan te raden om geen individuele gastanks te gebruiken op condominium units. Bovendien moet rekening worden gehouden met het gebrek aan praktische uitvoerbaarheid dat dit aanbod met zich meebrengt.

De oplossingen zijn daarom de installatie van LPG-cilinders in externe installaties of de ontvangst van aardgas op basis van het distributienetwerk. Vanaf de elektriciteitscentrales of de aardgasdoorgangsinstallaties wordt het gas via geschikte pijpleidingen naar elk van de eenheden getransporteerd.

De aanschaf van de brandstof kan voldoen aan de oudste norm, waarvan elke eenheid verantwoordelijk is voor de aanschaf van haar eigen tanks. Deze oplossing wordt nu echter geleidelijk aan vervangen door gecentraliseerde systemen, gecontroleerd door de distributeurs die de Propaantank huren maken.

In het geval van LPG, dat vaak door condominiums wordt gebruikt, wordt het gas meestal geleverd in tanks van 45 kg of in bulk. Het aardgas wordt door de concessiehouder rechtstreeks vanuit het distributienetwerk geleverd.

In beide situaties kan de meting van het verbruik collectief of geïndividualiseerd zijn. In dit geval wordt de inning rechtstreeks aan de consument gedaan, in dit geval aan de consument, die de woning huurt om er te wonen.

Individuele gasrekening

De individuele rekening voor bewoners van condominiums maakte het dagelijks leven nog praktischer en gemakkelijker. De toevoer van bulkgas naar de condominiums gebeurt door middel van LPG-cilinders die aangesloten zijn op de leidingen van het gebouw, zodat de toevoer ononderbroken kan plaatsvinden. Wonen in een condominium, maar alleen betalen voor het gas dat u verbruikt, is zeer interessant, want de individuele rekening brengt de gegevens van uw maandelijkse verbruik, via de factuur, en alleen u heeft toegang.

Collectieve gasrekening

De Collectieve Rekening is een eenvoudige en intuïtieve manier voor de mede-eigendom om het gasverbruik onder haar bewoners te beheren. De informatie over het collectieve verbruik is daarmee transparant en bovendien gericht op het bewust gebruik van energie door iedereen. Het past vooral bij oudere condominiums die het gebruik van individueel tankgas nieuw leven inblazen en het verbruik per appartement willen verminderen. Hoe hoger het aantal eenheden, hoe lager het bedrag dat elke inwoner betaalt. Hoes Errogas informeert u graag over alle mogelijkheden. 


Delen